Loading Events
This event has passed.

Buddha Libre Chalkidiki Yoga Festival

Sunday 22 March 2020

10:00 – 14:45

<ENG follow below>

Με χαρά παρουσιάζουμε το 1ο Buddha Libre Yoga Festival: τρεις διαφορετικές πλευρές σωματικής και πνευματικής άσκησης yoga, από την ομάδα του Buddha Libre και αγαπημένους συνεργάτες, που μπορείτε να παρακολουθήσετε μεμονωμένα ή στο σύνολό τους.

 • 10.00 – 11.30 Vinyasa Krama + Handstands – Yiannis Spiroudis
 • 11.45 – 13.15 Partner Yoga – Maria Kokkalidou & Lydia Dalipi
 • 13.30 – 14.45 Thai Yoga Massage – Valia Vlatsiou & Thanos Stavropoulos

Vinyasa Krama + Handstands

Η ιδέα πίσω από τη Vinyasa Krama είναι η τοποθέτηση δομικών στοιχείων σε μία σειρά, ώστε να γίνει δυνατή η επίτευξη ενός στόχου. Πρόκειται για μια μέθοδο που ρέει ταυτόχρονα με την αναπνοή και οδηγεί τον ασκούμενο μέσα από διαδοχικές asanas προς μία ορισμένη κατεύθυνση – σκοπό. Σε αυτό το εργαστήριο θα προσεγγίσουμε την Adho Mukha Vrksasana – το γνωστό μας κατακόρυφο! – αφού προετοιμάσουμε κατάλληλα το σώμα και το νου. Θα δουλέψουμε πάνω στους 5 βασικούς άξονες που αναλόγως μπορεί να επιτρέπουν ή να αποτρέπουν τη στάση του κατακόρυφου: Δύναμη, Σχήμα, Ώμοι, Ισορροπία, Φόβος. Εξασκώντας και αποκτώντας άνεση με τα πέντε αυτά τα στοιχεία, το κατακόρυφο ενσωματώνεται αρμονικά μέσα στη vinyasa, με οφέλη όπως η καλλιέργεια επίγνωσης και αυτοπεποίθησης!

Κατάλληλο για: όλους τους ασκούμενους, ακόμα και αρχαρίους. 

Συστήνεται αλλά δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία yoga.

Partner Yoga

Τις περισσότερες φορές η yoga έχει τη μορφή ενδοσκοπικής, ατομικής εξάσκησης στο στρωματάκι μας. Όπως, όμως κάθε τι είναι – ή μπορεί να γίνει – εξάσκηση yoga, έτσι και η yoga για δύο άτομα – φίλους, συγγενείς, συντρόφους ή ακόμα και αγνώστους – μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική μορφή εξάσκησης που να ταιριάζει καλύτερα σε διάθεση συνεργατική, εξωσκοπική και χαρούμενη. H partner yoga φέρνει κοντά τους ανθρώπους μέσω της κίνησης, της αναπνοής, της επαφής και του παιχνιδιού. Αυτό το εργαστήριο παρουσιάζει στάσεις και ακολουθείες σε ροή, σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να ενθαρρύνουν τη εμπιστοσύνη, την επικοινωνία και πολλές φορές ακόμα και το γέλιο.

Κατάλληλο για: όλους τους ασκούμενους, ακόμα και αρχαρίους.

Δεν απαιτείται ζευγάρι!

Thai Yoga Massage

Ολοκληρώνουμε την ημέρα με αποθεραπεία, καλλιέργεια επίγνωσης και χαλάρωση, μέσα από ένα  καθοδηγούμενο Thai Yoga Massage. Πρόθεση μας είναι η βαθιά γείωση, η ελεύθερη αναπνοή και η παράδοση στην παρούσα στιγμή. Μέσα από ρυθμικές κινήσεις, πιέσεις σημείων, κρούσεις και ταλαντώσεις θα επαναφέρουμε όχι μόνο το σώμα αλλά και το νου σε πλήρη ισορροπία και γαλήνη.

Κατάλληλο για: όλους τους ασκούμενους, ακόμα και αρχαρίους.

Δεν απαιτείται ζευγάρι!

 

======= Κόστος =======

 • 1 Συνεδρία, Μέχρι τις 13/03:             12 € * / 15 €
 • 1 Συνεδρία, Μετά τις 13/03:           15 € * / 18 €
 • Όλες οι Συνεδρίες, Μέχρι τις 13/03:  30 € * / 40 €
 • Όλες οι Συνεδρίες, Μετά τις 13/03:   40 € * / 50 €

* Μέλη του studio με ενεργή συνδρομή για τον ίδιο μήνα

Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%

 

======= Πληροφορίες & Εγγραφές =======

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Κράτηση γίνεται με εγγραφή και προεξόφληση του ποσού στον χώρο.

 

Εγγραφή γίνεται με τη συμπλήρωση της φόρμας:

https://forms.gle/aeoquimVrDaMrEzS8

ή επικοινωνία με τον χώρο:

 

Buddha Libre Yoga Studio

Καρακάση 112, Θεσσαλονίκη

Facebook Page

info@buddhalibre.gr

+30.6945902821

http://buddhalibre.gr

 

Event Site: /event/festival2020

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/214812386583221

 

======= Οι Εισηγητές ======= 

Ο Γιάννης Σπυρούδης διδάσκει Vinyasa Krama  με έμφαση στις στηρίξεις στα χέρια, προσπαθώντας να μεταδώσει την αγάπη και τον ενθουσιασμό του για τη φιλοσοφία της yoga. Παράλληλα εργάζεται ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και καθηγητής οικονομικών σε εφήβους. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του (Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, MSc in Environmental Management & Sustainability) και καθώς άρχισε να εργάζεται, η παρατεταμένη καθιστική ζωή και τα αναπόφευκτα μυοσκελετικά προβλήματα που αυτή επιφέρει, τον οδήγησαν στο μονοπάτι της yoga. Πειραματιζόμενος με διάφορα είδη (Ηatha, Αshtanga, Ιyengar), κατέληξε στη Vinyasa και στην πρώτη του δασκάλα, Βάγια Χάνου. Κομβικό σημείο στη σχέση του με τη yoga ήταν η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος 200 ωρών RYT των Εvergreen Υoga Studios (EYS) με δάσκαλο τον Πάνο Κατσανδρή, δίπλα στον οποίο συνεχίζει να μαθητεύει βιώνοντας την αδιάκοπη διαδικασία μεταμόρφωσης.

Η Μαρία Κοκκαλίδου είναι δασκάλα Yoga και Aerial Yoga στο Buddha Libre Yoga Studio. Από τα παιδικά της χρόνια ασχολήθηκε με πολλές και διαφορετικές σωματικές δραστηριότητες. Κολυμβητήριο, ρυθμική, μπαλέτο, βόλεϊ και γυμναστήριο. Το 2010 άρχισε να ασχολείται με την Yoga, τα πρώτα χρόνια ως μαθήτρια και σύντομα ως Yoga instructor (200H Certified). Ακολούθησε εκπαίδευση και πιστοποίηση στην Aerial – Aerial Therapeutic Yoga, καθώς και πολυάριθμα σεμινάρια και Workshops. Η αγάπη της για την partner yoga ξεκίνησε ταυτόχρονα και με την επαφή της με την AcroYoga, δίπλα στον Θάνο Σταυρόπουλο, με τον οποίο συνεργάζεται τα τελευταία 5 περίπου χρόνια στο Buddha Libre Yoga studio.

H Λυδία Δαλίπη διδάσκει yoga τα τελευταία 10 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική. Πριν από 9  χρόνια πιστοποιήθηκε ως δασκάλα yoga από την International Yoga Federation και πριν 5 χρόνια ως δασκάλα  Aerial Yoga. Συνεχώς εμπλουτίζει τη γνώση της μελετώντας διαφορετικές σχολές και αποκτώντας εξειδικευμένες γνώσεις προσανατολισμένες κυριως στην ανατομία και τη θεραπεία του ανθρώπινου  σώματος μέσω της Yoga. Όλα αυτά τα χρόνια έχει διδάξει Acro-, Ashtanga, Iyengar και Hatha Vinyasa Yoga, ενώ τα δυο τελευταια έτη ισορροπεί ανάμεσα στη μοντέρνα Aerial Yoga και το παραδοσιακό σύστημα της Sivananda Yoga.

H Βάλια Βλάτσιου είναι δασκάλα Yoga και Thai Yoga Massage therapist. Η αγάπη της για το χορό και το σώμα την οδήγησε το 2011 στο μονοπάτι της Υoga  (Anahata Yoga Academy/200H TTC, Jamste School of Yin Yoga/100H TTC). Το 2014 ανακαλύπτει το θεραπευτικό άγγιγμα του Τhai Massage, που γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της πρακτικής της και της πρόθεσης για προσφορά. Από τότε εκπαιδεύεται συνεχώς σε Ελλάδα και Ταϋλάνδη (ΙTM School, Sunshine Network/Lahu Village, Sunshine House Greece).

Ο Θάνος Σταυρόπουλος είναι δάσκαλος Yoga και διευθυντής του χώρου Buddha Libre Yoga Studio στη Θεσσαλονίκη, πιστοποιημένος από: Yoga Alliance USA & Indian Yoga Federation (Yoga and Kids Yoga), AcroYoga International (AcroYoga and AcroFit), Gravotonics (Swing Yoga) & the Sunshine Network (Thai Massage Therapist). Ταυτόχρονα, εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης με αντικείμενο την ανάπτυξη τεχνολογίας με οι εφαρμογές στην υγεία και την ευεξία. Έλαβε πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά από εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη και Ινδία, μοιράζεται την αγάπη του για τη Vinyasa, Hatha και AcroYoga με άτομα όλων των ηλικιών και εμπειριών, παιδιά και ηλικιωμένους, επιστήμονες και αθλητές.

 

 ——————————————————-

 

<EN>

We are happy to present you the 1st Buddha Libre Yoga Festival: three different sides of body & mind yoga practice, by the Buddha Libre team and beloved associates, that may be attended either separately or as a whole.

 • 10.00 – 11.30 Vinyasa Krama + Handstands – Yiannis Spiroudis
 • 11.45 – 13.15 Partner Yoga – Maria Kokkalidou & Lydia Dalipi
 • 13.30 – 14.45 Thai Yoga Massage – Valia Vlatsiou & Thanos Stavropoulos

Vinyasa Krama + Handstands

Vinyasa Krama could be described as putting things one after the other towards a certain position or direction. It is a practice that flows along with the natural breathing and guides the practitioner through consecutive asanas towards a specific goal. In this workshop we will approach Adho Mukha Vrksasana – the well-known handstand! – after properly preparing body and mind. We will work on the 5 key elements that may allow or prevent a handstand: Strength, Shape, Shoulders, Balance and Fear. By practicing and finding comfort in those five elements, the handstand can be harmonically integrated into vinyasa, with benefits such as cultivating awareness and confidence!

Suitable for: all practitioners, including beginners.

Prior experience in yoga is suggested but not required.

Partner Yoga

Most often, yoga takes the form of endoscopic, solo practice on our mats. However, as everything is – or can be – a yoga practice, yoga for two can constitute an alternative practice that fits better in a mood for cooperation, socialization and fun. Partner yoga brings people closer through movement, breathing, contact and play. This workshop presents poses and flows designed to encourage trust, communication and many times even laughter.

Suitable for: all practitioners, including beginners.

No partner required!

Thai Yoga Massage

We conclude the day with recovery, cultivating mindfulness and relaxation, through a guided Thai Yoga Massage session. Our intention is to ground ourselves deeply, breathe freely and surrender to the present moment. Through rhythm in movement, acupressure, rocking and stretching we will restore balance to and relax not only the body but also the mind.

Suitable for: all practitioners, including beginners.

No partner required!

 

======= Cost =======

 • Until 26/06: 30 € * / 40 €
 • After 26/06: 40 € * / 50 €

Prices exclude a 24% VAT.

* Studio members of Buddha Libre or Moonlight Yoga with an active subscription for the same month

 

======= Info & Registration =======

The number of available spots is limited.

Reservation upon Registration and full payment at the studio.

Register by filling the form:

https://forms.gle/aeoquimVrDaMrEzS8

or contact the studio at:

 

Buddha Libre Yoga Studio

Karakasi 112, Thessaloniki

Facebook Page

info@buddhalibre.gr

+30.6945902821

http://buddhalibre.gr

 

Event Site: /event/festival2020

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/214812386583221

 

======= The Teachers  ======= 

Yiannis Spiroudis teaches Vinyasa Krama with an emphasis on handstands and arm balances, trying to convey his love and enthusiasm for the philosophy of yoga. In parallel, he works as a professional orientation consultant and economics professor for teenagers. After his studies (Business Administration MSc in Environmental Management & Sustainability) and during his first job, the inevitable musculoskeletal problems that aroused as a result of prolonged sedentary life, brought yoga upon his path. Experimenting with various styles (Hatha, Ashtanga, Iyengar) led him to Vinyasa and his first teacher, Vaya Chanou. A pivotal point in his relationship with yoga was attending the Evergreen Yoga Studios (EYS) 200-hour RYT training program with Panox Katsandris, next to whom Yiannis continues to experience the ongoing transformation process.

Maria Kokkalidou is a Yoga and Aerial Yoga Teacher at the Buddha Libre Yoga Studio. Since her childhood years, she followed several sports activities including swimming, rhythm gymnastics, ballet, volley and fitness training. In 2010 she started practicing yoga, first a student and soon as a Yoga Instructor (200H Certified). Then, she followed a training in Aerial – Aerial Therapeutics Yoga as well as several seminars and workshops. Her love for partner yoga started in parallel with AcroYoga practice, next to Thanos Stavropoulos, with whom she collaborates for the last 5 years at the Buddha Libre Yoga Studio.

Lydia Dalipi teaches yoga for the last 10 years in Thessaloniki and Chalkidiki. She became a  certified yoga teacher by the International Yoga Federation 9 years ago and a certified Aerial Yoga teacher 5 years ago. She continuously enriches her knowledge by studying various disciplines as well as anatomy and yoga therapy. She has led Acro-, Ashtanga, Iyengar and Hatha Vinyasa Yoga, while in the last two years she balances her style between modern Aerial Yoga and traditional Sivananda Yoga.

Valia Vlatsiou is a Yoga Teacher and Thai Massage therapist. Her love for dance and the body led her in 2011 to the path of Yoga (Anahata Yoga Academy / 200H TTC, Jamste School of Yin Yoga / 100H TTC). In 2014 she discovered the therapeutic touch of Thai Massage, which has become an integral part of her practice and intention to be of service. Since then she has been continuously trained in Greece and Thailand (ΙTM School, Sunshine Network/Lahu Village, Sunshine House Greece).  

Thanos Stavropoulos is Yoga Teacher and Studio Manager at the Buddha Libre Yoga Studio, certified by Yoga Alliance USA & Indian Yoga Federation (Yoga and Kids Yoga), AcroYoga International (AcroYoga and AcroFit), Gravotonics (Swing Yoga) and the Sunshine Network (Thai Massage Therapist). He is also a Postdoctoral Research Associate at the Centre for Research & Technology Hellas specialized in the Internet of Things and Artificial Intelligence applications in eHealth and well-being. He received his BSc, MSc and PhD degrees from the Department of Informatics of the Aristotle University of Thessaloniki. Meanwhile, after multiple training courses in Greece, Europe and India, he shares love for Vinyasa, Hatha, AcroYoga and Thai Massage with people of all ages and experiences, from kids to elders, scientists and fitness enthusiasts.

——————————————————-

Go to Top