Loading Events
This event has passed.

ΓΙΑΤΙ **ΔΕ** ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ & Τι θα προσφέρουμε αντί αυτού

Ξέρουμε ότι πολλοί το σκέφτεστε ήδη, ακόμα και αν δε μας έχετε ρωτήσει, καθώς παρατηρείτε τον καταιγισμό δωρεάν online μαθημάτων yoga από τις πρώτες μέρες παύσης λειτουργίας των studio στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι δεν είμαστε τεχνοφοβικοί (δημιουργούμε και συντηρούμε μόνοι μας website, σύστημα διαχείρισης μαθημάτων & συναλλαγών, κάναμε online μάθημα στις διακοπές χριστουγέννων), αλλά πήραμε την απόφαση να **μην** προσφέρουμε τέτοια μαθήματα, για τους παρακάτω λόγους:

1. #TooMuchInternet: Η διαδικτύωσή μας είναι ήδη αρκετή. Αυτό τον καιρό πολλοί δουλεύουν από το σπίτι, μιλούν ήδη με skype, λαμβάνουν ή παραδίδουν φροντιστηριακά μαθήματα με zoom κοκ. Ο offline χρόνος για πολλούς ίσως είναι πλέον περιζήτητος.

2. #TooMuchInformation: Η online πληροφορία είναι επαρκής και δε χρειάζεται να δημιουργήσουμε επιπλέον, με μόνο λόγο τη συγκυρία. Υπάρχουν εδώ και έτη, πάμπολλα δωρεάν video και online courses για τα πάντα και η yoga δεν αποτελεί εξαίρεση. Είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε να τα βρείτε και μόνοι σας και πολύ πιθανόν να είναι καλύτερα από αυτά που θα παραδίδαμε εμείς, πρόχειρα και εσπευσμένα λόγω της συγκυρίας. Αν η πρόθεσή μας στο μέλλον είναι να δημιουργήσουμε online μαθήματα, θα επενδύσουμε τον κατάλληλο χρόνο, κόπο και εργαλεία ώστε να το πετύχουμε.

3. #EmbraceChange: Δεν είναι δυνατό να κάνουμε τα ίδια ή και περισσότερα πράγματα τώρα από ότι πριν. Με τον φόβο της απραγίας/αδράνειας, τα απασχολημένα μας μυαλά αναζητούν να κάνουμε τα ίδια ή και περισσότερα πράγματα από ότι πριν: δουλειά, χόμπι, δραστηριότητες και μάλιστα τις ίδιες ώρες, με το ίδιο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, σαν να μην άλλαξε τίποτα. Καλύτερα να αφουγκραστούμε και να αγκαλιάσουμε την αλλαγή που συμβαίνει και το γεγονός ότι είναι εντάξει να αλλάξουμε συνήθειες, να ασχοληθούμε με κάτι άλλο, δημιουργικό (και offline βλ. #1), σε κάποια άλλη ώρα της μέρας από αυτή που είχαμε συνηθίσει.

4. #FreeIsDead: Εκτιμάμε τον χρόνο μας και τον χρόνο των συνεργατών μας. Ο καθένας είναι ελεύθερος να προσφέρει δωρεάν ό,τι επιθυμεί και για τους δικούς του λόγους. Μακάρι να έχουμε όλοι τον χρόνο και την άνεση να προσφέρουμε τα πάντα δωρεάν. Αλλά με το τρέχον χρηματοοικονομικό σύστημα, για εμάς, η προσφορά μιας υπηρεσίας δωρεάν -ιδίως συστηματικά- υποτιμά και μηδενίζει την αξία του χρόνου αυτού που την προσφέρει. Το ότι η συγκυρία δημιούργησε ένα κύμα δωρεάν μαθημάτων ως νόρμα και όχι ως εξαίρεση, αφαιρεί την έννοια της προσφοράς και τη μετατρέπει σε ψυχαναγκασμό και αναγκαιότητα. Μακροπρόθεσμα, αυτές οι πολιτικές οδηγούν στην υποτίμηση της υπηρεσίας, της μικρής επιχείρησης και του εργαζομένου, πράγματα που ήδη απαξιώνονται όπως π.χ. με τα δωρεάν “δοκιμαστικά” μαθήματα όλο τον χρόνο, που για αυτόν τον λόγο δεν προσφέρουμε.

5. #ScienceSavesLives: Δεν είμαστε κάποιου είδους σωτήρες. Η yoga δε θεραπεύει τον κορωνοϊό. Έστω και αν δεν το ισχυρίζονται ευθέως, πολλοί το υπονοούν αθώα, αναφέροντας ότι η yoga, με την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος ή με την αύξηση της θερμοκρασίας, **βοηθά** στον κορωνοϊό όπως και στον κάθε ιό. Δυστυχώς, όσο και να τονωθεί το ανοσοποιητικό σύστημα, θαύματα δε γίνονται, με καμία σωματική και πνευματική άσκηση και με καμία αύξηση της θερμοκρασίας, ούτε στον φούρνο με πατάτες. Οποιοσδήποτε παθολόγος/επιστήμων μπορεί να λύσει τέτοιες απορίες, όπως για το τι είναι/από πού προήλθε/πώς θεραπεύεται κοκ. Από την άλλη, ναι φυσικά και βοηθά η διατήρηση σωματικής και ψυχικής υγείας, κυρίως με τον εγκλεισμό-πανικό και όχι με την ίδια την ασθένεια. Για αυτό τον λόγο, θα είμαστε δίπλα σας συμβουλευτικά, όχι σαν ιατροί και όχι σαν ψυχολόγοι, gurus ή παντογνώστες, αλλά σαν yoga instructors.

~

🐟 “Δώσε σε κάποιον ένα ψάρι και θα ζήσει μια μέρα, μάθε του να ψαρεύει και θα ζήσει μια ζωή” (Είχε αργήσει πολύ μια κινέζικη παροιμία 😊)

Αυτή είναι η φιλοσοφία μας σε όλα τα μαθήματα και ειδικά τώρα. Να μπορείτε να αναγνωρίζετε μόνοι σας τι χρειάζεστε κάθε στιγμή και πώς να εξασκηθείτε για να το πετύχετε. Για αυτό, λοιπόν, θα προσφέρουμε:

– Μία και μόνο διαδικτυακή συνεδρία
– Δωρεάν και ανοιχτή για όλους
– Στο zoom
– Αναιρώντας όλα τα παραπάνω 😂

Όπου θα:

☑ Σας δοθεί ένα γενικό πρόγραμμα εξάσκησης Personal Practice Coaching – για δύο επίπεδα, ευέλικτης διάρκειας 1-2 μηνών ή και για πάντα, χωρίς καμία δέσμευση. Περισσότερα για αυτό θα βρείτε εδώ: http://buddhalibre.gr/personal-practice-coaching/
☑ Θα συζητήσουμε για την κατάσταση και την πρόοδό μας σε σχέση με την εξάσκηση σωματική, ψυχική, και πνευματική, ώστε να αφουγκραστούμε και να ανανεώσουμε τα κίνητρά μας.

>> Δευτέρα 23/03/2020 Ώρα 19.30

Απαραίτητη εγγραφή με τη συμπλήρωση της φόρμας
https://forms.gle/eg7EAG4Zf4y9Qp24A

Πληροφορίες για τη σύνδεση θα σας δοθούν μέσω του email που θα συμπληρώσετε στη φόρμα.

Ανυπομονούμε και θα χαρούμε πολύ να σας δούμε!

#yogaσταχρόνιατουκορωνοϊού
#stayathome
#onlinelife

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top