Loading Events
This event has passed.

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

17.00 – 19.30

Οι διατάσεις και η ευλυγισία αποτελούν δύο από τα πιο προβεβλημένα στοιχεία του σωματικού μέρους της yoga. Ωστόσο, σπάνια αποσαφηνίζεται ο ρόλος και η χρήση τους σαν εργαλείο κατά τη διδασκαλία. Από τη μία, οι ασκούμενοι της yoga σπάνια γνωρίζουν πότε, πώς και γιατί τις κάνουμε και ποια η διαφορά τους από την προπόνηση ευκαμψίας. Από την άλλη, αθλητές και φίλοι του fitness επίσης αγνοούν τα οφέλη των διατάσεων, της ευλυγισίας και της ευρύτερης μεθόδου της yoga για την προπόνησή τους.

Το εργαστήριο αυτό φέρνει κοντά τον κόσμο της επιστήμης του αθλητισμού και τη μέθοδο της yoga για να απαντήσει εμπεριστατωμένα, με θεωρία και πράξη, ερωτήματα που μας έχουν απασχολήσει όλους, φίλους της yoga, αθλητές, ανθρώπους που αναζητούν καλύτερη ποιότητα ζωής:

 • Ποιες είναι οι μέθοδοι διάτασης;
 • Ποιοι μύες χρειάζονται διάταση;
 • Πότε κάνουμε διατάσεις;
 • Ποια είναι η διαφορά των διατάσεων με την προπόνηση ευλυγισίας;
 • Ποιος είναι ο συντομότερος και πιο ασφαλής δρόμος προς το σπαγγάτο (Full split – Hanumanasana), τη γέφυρα (Chakrasana) ή την όποια απαιτητική asana;
 • Πως θα εφαρμόσετε μόνοι σας ή με επίβλεψη τις διατάσεις, με ασφάλεια και επιτυχία;

Οι ‘’διατατικές ασκήσεις’’ είναι ένας πολύ γενικός όρος ο οποίος περικλείει πολλές διαφορετικές μεθόδους και συστήματα, τα οποία αποσκοπούν σε διαφορετικούς σκοπούς το καθένα. Οι διατατικές μέθοδοι που αποσκοπούν στην προετοιμασία για προπόνηση, διαφέρουν πολύ από αυτές που στοχεύουν στην  αποθεραπεία μετά την προπόνηση και είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τα συστήματα προπόνησης ευκαμψίας. Η άγνοια πάνω στην σωστή επιλογή και χρήση αυτών των μεθόδων οδηγεί τους περισσότερους ασκούμενους στο να πιστεύουν ότι δεν τα καταφέρνουν με τις διατάσεις. Ασκήσεις όπως το σπαγγάτο μοιάζουν μακρινά όνειρα και η διαδικασία των διατάσεων είναι τις περισσότερες φορές δυσάρεστη. Με την κατάλληλη γνώση, οι διαδικασία των διατάσεων μπορεί να γίνει ευχάριστη και να σας οδηγήσει με τον πιο γρήγορο και ασφαλή τρόπο στον στόχο σας.

Μέσα σε αυτό το εργαστήριο θα δοθεί βασική γνώση πάνω στην αναγνώριση, τον διαχωρισμό και την εφαρμογή των μεθόδων διάτασης. Στην συνέχεια, ο Γιάννης Χριστούλας θα μας καθοδηγήσει στην πρακτική εφαρμογή των πιο έγκυρων τεχνικών και μεθόδων διάτασης. Πρωταρχικός σκοπός του εργαστηρίου αυτού, είναι να εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με πρακτική γνώση την οποία θα μπορούν να εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους με ευκολία και ασφάλεια.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει:

 • Διατάσεις – Θεωρία, Πράξη & Εφαρμογή στη Yoga
 • Προπόνηση Ευλυγισίας – Θεωρία, Πράξη & Εφαρμογή στη Yoga
 • Test Ευκαμψίας και Άμεση Βελτίωση (3cm σε μία μέρα)
 • Εφαρμογή στο Σπαγγάτο (Full split – Hanumanasana)

Μετά το εργαστήριο θα είσαι σε θέση να:

 • Κατανοείς πότε και γιατί κάνουμε διατάσεις ή προπόνηση ευλυγισίας και να παρατηρείς τα αντίστοιχα αποτελέσματα
 • Κάνεις σωστή επιλογή του χρόνου και της μεθόδου διάτασης ανάλογα με τον σκοπό σου
 • Εφαρμόζεις σωστά διατάσεις προετοιμασίας πριν από αθλητικές δραστηριότητες
 • Εφαρμόζεις σωστά διατάσεις αποκατάστασης μετά από αθλητικές δραστηριότητες
 • Πραγματοποιείς με ασφάλεια και επιτυχία προπόνηση ευκαμψίας (σπαγγάτο, διπλώσεις κα.)

Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και προπονητικά επίπεδα – ασκούμενους της yoga, αθλητές, φίλους του fitness που θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Το εργαστήριο αυτό θα εξοπλίσει τους ‘’νέους’’ στις διατάσεις με τα απαραίτητα εφόδια για να ξεκινήσουν και τους ‘’παλιούς’’ με θεωρητική και πρακτική γνώση για να εξελίξουν αυτό που κάνουν.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

======= Κόστος συμμετοχής =======

Μέχρι τις 03/05 (Early Bird):

– 20 € για μέλη του Buddha Libre*

– 25 € για μη μέλη

Μετά τις 03/05:

– 25 € για μέλη του Buddha Libre*

– 30 € για μη μέλη

*με ενεργή συνδρομή για τον ίδιο μήνα

======= Πληροφορίες & Εγγραφές =======

Συμπλήρωση φόρμας εγγραφής:

https://forms.gle/qt6DaNQHHvBMWudo8

ή επικοινωνία με τον χώρο:

Buddha Libre Yoga Studio

Καρακάση 112, Θεσσαλονίκη

Facebook Page

info@buddhalibre.gr

+30.6945902821

http://buddhalibre.gr

 

Event Site: http://buddhalibre.gr/event/sportsyogaflex0519

Facebook Event:

 

Λίγα λόγια για τους εισηγητές:

 

Ο Γιάννης Χριστούλας είναι ένας σύγχρονος αθλητικός επιστήμονας και προπονητής, με σπουδές και εμπειρία πάνω στη βελτίωση της ανθρώπινης απόδοσης και της αθλητικής επίδοσης. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του τμήματος, διάκριση για την οποία βραβεύτηκε από την  Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος (Ε.Γ.Β.Ε.) και τα Σ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης.

Συνέχισε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία» με κατεύθυνση την Προπονητική, το οποίο ολοκλήρωσε με άριστη επίδοση. Στα πλαίσια της ακαδημαϊκής του σταδιοδρομίας ασχολήθηκε συστηματικά με την μελέτη της απόδοσης του ανθρώπινου σώματος και των στοιχείων που επιδρούν σε αυτήν. Συμμετείχε σε πληθώρα εργαστηριακών ερευνών και απέκτησε εμπειρία πάνω στην μέτρηση και αξιολόγηση της απόδοσης, αλλά και την ρύθμιση των παραμέτρων της προπονητικής διαδικασίας.

Αργότερα, και  με σκοπό την διεύρυνση του γνωστικού του πεδίου, παρακολούθησε το πρόγραμμα Αθλητικής Διατροφής του Διεθνούς Πανεπιστημίου το οποίο ολοκλήρωσε με άριστη βαθμολογία.  Το επιστημονικό του υπόβαθρο συμπληρώνεται από μεγάλο αριθμό σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων πάνω σε αντικείμενα της Αθλητικής Επιστήμης και Αθλητικής Διατροφής, όπως επίσης και  από την μακρόχρονη τριβή του, ως αθλητή και προπονητή, με πληθώρα αθλημάτων. Στην εμπειρία του αυτή προστίθεται η πρακτική που πραγματοποίησε, με την ολοκλήρωση των σπουδών του, στο Strength and Conditioning Center (Harvard Crimson) του Harvard University, στο οποίο είχε την δυνατότητα παρακολούθησης προπονητικών προγραμμάτων υψηλού επιπέδου και την ευκαιρία να γνωρίσει την Αμερικανική φιλοσοφία πάνω στο coaching και το fitness.

Ως Human Performance Specialist, είναι σε θέση να αξιολογήσει την κατάσταση του κάθε ατόμου και να προσφέρει τις κατάλληλες λύσεις.

Περισσότερα για τον Γιάννη: https://www.yiannischristoulas.com/el/

 

Ο Θάνος Σταυρόπουλος είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης με αντικείμενο την ανάπτυξη τεχνολογίας με οι εφαρμογές στην υγεία και την ευεξία. Ταυτόχρονα εργάζεται ως δάσκαλος Yoga (Yoga Alliance USA & Indian Yoga Federation, AcroYoga International, Thai Massage Therapist κ.α.) και διευθυντής του χώρου Buddha Libre Yoga Studio στη Θεσσαλονίκη. Έλαβε πτυχίο, μεταπτυχικό και διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, μετά από εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη και Ινδία, μοιράζεται την αγάπη του για τη Vinyasa, Hatha και AcroYoga με άτομα όλων των ηλικιών και εμπειριών, παιδιά και ηλικιωμένους, επιστήμονες και αθλητές. Εστιάζει στην επιστήμη πίσω από κάθε μέθοδο, λατρεύει τη διαλογιστική κίνηση της Vinyasa, την ευφυΐα των ακροβατικών και την αγνή πρόθεση του Thai Massage. Παράλληλα με την έρευνα των εφαρμογών της τεχνολογίας στην υγεία, ίδρυσε το Buddha Libre Yoga Studio στη Θεσσαλονίκη ως ένα κανάλι μετάδοσης δημιουργικότητας, επαφής, παιχνιδιού και ευεξίας σε ένα κοινό που ακόμα ξεκινά να ανακαλύπτει τον κόσμο της Yoga.

 

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top