Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η φροντίδα της υγείας δεν ξεκινά με αφορμή την ασθένεια αλλά με μόνιμο στόχο την ολιστική ευεξία

Αποστολή μας στο Buddha Libre είναι να προάγουμε την ευεξία, σωματική και πνευματική, μέσα από ολιστικές μεθόδους και απευθυνόμενοι σε ανθρώπους όλων των φύλων, ηλικιών, σωματότυπων και τρόπων ζωής.

Οι αρχαίες μέθοδοι της yoga και του διαλογισμού γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στη σύγχρονη δυτική κοινωνία. Ακόμα πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι πως τα οφέλη τους επαληθεύονται από πολλά ευρήματα των επιστημών (π.χ. στο χώρο της νευροεπιστήμης). Εκτός από τα εμφανή οφέλη στη σωματική ευεξία, κλινικές μελέτες συνεχώς υποστηρίζουν τις θετικές επιδράσεις αυτών των μεθόδων στον εγκέφαλο, σε νευροψυχολογικές ή σχετικές με το άγχος παθήσεις.

Άλλωστε, αν απομονώσουμε τις πρακτικές από την ινδική φιλοσοφία, η οποία συχνά συνδέεται συνειρμικά με τη yoga, στη θεμελιώδη τους μορφή, οι πρακτικές μετουσιώνουν και εναρμονίζονται πλήρως με τη σύγχρονη επιστήμη της υγείας. Ο διαλογισμός, η συνειδητή σκέψη (mindfulness), οι ασκήσεις αναπνοής και οι ήπιες θέσεις του σώματος απαντώνται σε πολλές μορφές στη σύγχρονη νευροψυχολοική θεραπεία και πρόληψη, όπως στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Cognitive Behavioral Therapy).

 

Πιστεύουμε ότι η ολοκληρωτική, σφαιρική ευεξία είναι απαραίτητη και κρίσιμη για τη σωματική και νοητική υγεία των ανθρώπων όλων των ηλικιών. Γιαυτό και όραμά μας είναι η διάδοση αυτών των μεθόδων ολιστικής ευεξίας, με πάθος και αγάπη.

Έμπνευση

Συχνές Ερωτήσεις

Χρησιμοποιείτε είτε 1) το δικό σας στρωματάκι, είτε 2) πετσέτα που καλύπτει πλήρως το κοινόχρηστο στρωματάκι του studio (δωρεάν). Φροντίζετε για την καθαριότητά τους.

Δείτε και τηρείστε απαραιτήτως τις Οδηγίες Υγείας του χώρου.

Κατά κανόνα δεν χρειάζονται κρατήσεις για τα ανοιχτά τμήματα, εκτός αν αυτό αναφέρεται στο πρόγραμμα. Για κλειστά τμήματα και προσωπικές συνεδρίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Για την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριών ο χώρος λειτουργεί χωρίς γραμματεία/υποδοχή. Ωστόσο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποιαδήποτε στιγμή τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά. Με αυτό τον τρόπο μας βοηθάτε να διατηρήσουμε την ηρεμία στο χώρο με αυτό τον τρόπο.

Φροντίζουμε όλες οι συνεδρίες να είναι κατάλληλες για κάθε φυσική κατάσταση, προσφέροντας εναλλακτικές. Σας προτρέπουμε απλά να δοκιμάσετε μία ή να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη για τις δικές σας ανάγκες.

Ακριβώς όπως και με τη φυσική κατάσταση, φροντίζουμε όλες οι συνεδρίες να είναι προσβάσιμες σε όλους. Όπως δεν θα περιμέναμε από κάποιον ασκούμενο στα αγγλικά ή στο πιάνο να γνωρίζει και να εξασκεί το αντικείμενο από πριν, έτσι και η ευλυγισία δεν θεωρείται προαπαιτούμενο στις συνεδρίες μας. Αντιθέτως, είναι μία από τις ποιότητες που καλλιεργούνται ακριβώς μέσα αυτές.

Η απαρχή της yoga και του διαλογισμού το 8.000 π.Χ. συμπίπτουν χρονικά και γεωγραφικά με τον ινδουισμό. Πολλές φορές ακόμα και σήμερα, βλέπουμε πολλές αναφορές σε αυτό τον αρχαίο πολιτισμό, ακόμα και στο σύγχρονο δυτικό κόσμο. Στο δικό μας χώρο, θεωρούμε ότι η yoga και ο διαλογισμός δεν έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα. Αντίθετα, ως επιστημονικές μέθοδοι, προάγουν την απελευθέρωση της συνειδητότητας και της ενότητας με το είναι και το σύνολο, πράγμα που τις κάνει συμβατές με κάθε θρησκεία και πεποίθηση.